Arbeidsvoorwaarden

Wat zijn arbeidsvoorwaarden?

We kennen allemaal de uitdrukking ‘geld maakt niet gelukkig’. Klopt dat? Uit onze onderzoeken blijkt inderdaad dat een verhoging van je salaris maar een heel klein, en vooral kort effect heeft op je werkgeluk. Maar het is wel belangrijk om de basis en zekerheden in het leven goed voor elkaar te hebben.

Bovendien zijn arbeidsvoorwaarden de materiële waardering die je van je werkgever krijgt. Daarbij zorgt niet de hoogte ervoor dat we ons gewaardeerd voelen, maar vooral de eerlijkheid. Sluit de materiële waardering die je krijgt aan op wat er van je gevraagd wordt? Wordt er aan je uitgelegd waarom je krijgt wat je krijgt? Als we het gevoel hebben dat we minder krijgen dan waar we ‘recht op hebben’ voelen we ons ondergewaardeerd. En dan neemt je werkgeluk wél af en ben je minder gemotiveerd.

Arbeidsvoorwaarden onderzoeken

Onderzoek naar arbeidsvoorwaarden geeft u inzicht in de tevredenheid die medewerkers hebben over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden én in hoe belangrijk ze elk van die voorwaarden vinden. Hierdoor kunt u gegrond beoordelen of u als werkgever aanpassingen wilt doen in de arbeidsvoorwaarden en welke aanpassingen uw medewerkers het meeste zouden waarderen.

In ons onderzoek naar arbeidsvoorwaarden komen de volgende onderwerpen terug:

  • Salarisvooruitzichten
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden: specifiek per onderdeel
  • Duidelijkheid arbeidsvoorwaardenpakket
  • Suggesties en verbeterideeën

Meer weten?

Ik vertel u graag meer over hoe wij waardering helpen vergroten. U kunt altijd contact opnemen voor meer informatie, een brochure of een prijsopgave. 

Contact

Pim Stalenhoef | Weet alles van waardering