Te druk voor elkaar?
geluk

Ik ben gelukkig lekker druk!

Werkend Nederland wordt gelukkiger van een goedgevulde werkdag dan van tijd verkletsen bij het koffieautomaat. En dat is niet zo gek. Want we maken ons op het werk graag zinvol. We voelen ons verantwoordelijk voor ons werk. Voor de kinderen in de jeugdzorg die op ons moeten kunnen rekenen bijvoorbeeld. Of voor de klanten kunnen bouwen op die goedwerkende software. Of voor de patiënten die moeten kunnen vertrouwen op de beste medische behandeling. Die doelen laat je dan ook niet zomaar vallen als je het een tijdje wat drukker hebt. Maar let op, want er is een kantelpunt: Een hoge werkdruk maakt werkgelukkig, een te hoge werkdruk slokt het werkgeluk in rap tempo op.

Lekker druk of te druk: een dunne lijn

Voor medewerkers én organisaties is het een uitdaging om de dunne lijn tussen gewoon lekker druk en belastend druk te bewaken. Het is geen vaststaande hoeveelheid werk waarbij er alarmbellen gaan rinkelen. Waar het voor de ene medewerker prima is om in de avond nog even wat mails te beantwoorden, kan dit voor een andere medewerker juist een gevoel van overload bezorgen. En sterker nog: een maand later kan het – als de ene medewerker ook de mantelzorg op zich neemt voor een familielid – dezelfde taak  ineens wel tot een negatief stressgevoel leiden. Het gaat over de combinatie tussen belasting en belastbaarheid en die is veranderlijk.

Top 3 van belangrijke thema’s

Wanneer wij de medewerkersonderzoeken voorbereiden met de organisaties, staat werkdruk vaak in hun top-3 van belangrijke thema’s. Organisaties willen graag meer grip op het thema omdat het een belangrijke factor is in het welzijn van de medewerkers en – wanneer het niet goed gaat – sterk verband houdt met langdurig ziekteverzuim.

Het zou mooi zijn als we ‘Hoe gaat het?’ ‘Druk’  voortaan naar een hoger plan trekken.

Zo’n belangrijk thema, maar toch zo vaak een ondergesneeuwd gespreksonderwerp op de werkvloer. Weet jij bijvoorbeeld van je collega eigenlijk hoe hij aankijkt naar zijn ideale werk-privé balans? Mailen tijdens je vakantie, is dat oké of not done..

Praten over elke waarden en verwachtingen op het gebied van werkbalans er zijn, hoe mensen hun regelmogelijkheden hierin ervaren en welke impact de werkdruk op ons heeft, helpt om samen kaders aan te brengen en een gezonde werkbalans te realiseren.

Onderwerp van gesprek

Maak van de werk(druk)beleving een vast punt in de teambesprekingen. Deze vragen helpen je hierbij:

– Wat gaf jullie deze week energie in jullie werk? Waar werden jullie blij van?
– Zijn er tijdrovers in jullie werk? Kun je daar invloed op uitoefenen? Hoe?
– Hoe hoog ligt voor jou de lat? Gaan we voor een 10 of is een 7 ook al heel mooi?
– Hoe denken jullie over mailen in het weekend? Avonden? Vakanties?
– Hoe ervaren jullie de werkdruk? Hoe komt dit? Is dit structureel of tijdelijk?
– Hoe is de balans thuis – werk?
– Kunnen we je helpen?