Faciliteiten

Het belang van faciliteiten

Goed materiaal is fantastisch. Heeft u weleens met écht goed gereedschap gewerkt? Dan weet u dat de klus daarmee veel sneller gaat! Of bent u weleens een document verloren doordat uw computer vastliep? Waarschijnlijk kunt u de frustratie nog steeds voelen als u eraan terugdenkt. Goede faciliteiten maken het werk makkelijker voor de medewerkers. We zitten midden in de digitalisering en steeds meer taken worden met of door computers gedaan, maar ook in analoge werkvelden moeten de faciliteiten naar behoren functioneren. Of het nou in ziekenhuizen, de bouw of op kantoor is, de apparatuur of software waar je dagelijks mee werkt moet goed werken. Voor veel organisaties is het moeilijk om de snelle verandering in technieken bij te benen, daarom is het des te belangrijker om goed te inventariseren waar snel de meeste winst geboekt kan worden. Wie anders dan de medewerkers weten het beste waar deze winst te behalen valt?

Faciliteiten onderzoeken

Het medewerkersonderzoek van de MonitorGroep is het startpunt voor verbetering op dit vlak. De faciliteiten dragen namelijk niet direct bij aan werkgeluk, maar slecht functionerende faciliteiten kunnen fungeren als dissatisfier. Gelukkig is er wel gemakkelijk wat aan te doen. Door het thema mee te nemen in uw medewerkersonderzoek kunt u snel een grote ergernis blootleggen en krijgt u concrete suggesties van de dagelijkse gebruikers om te verbeteren. Dit kunt u dan gelijk meenemen in de financiële planning voor volgend jaar.

Meer weten?

Ik vertel u graag meer over goede faciliteiten. U kunt altijd contact opnemen voor meer informatie, een brochure of een prijsopgave. 

Contact

Jeroen Bakker | Senior onderzoeker