Gemeente Halderberge genomineerd ‘beste overheidsorganisatie 2018’
gemeente halderberge beste overheidsorganisatie

Gemeente Halderberge genomineerd voor ‘beste overheidsorganisatie 2018’

TopWerkgever Gemeente Halderberge is genomineerd voor de verkiezing van ‘Beste Overheidsorganisatie 2018’. Een van de aspecten die meetellen bij deze verkiezing is goed werkgeverschap en een hoge medewerkerstevredenheid. De MonitorGroep heeft drie maal een medewerkerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd bij de gemeente. Dat deze onderzoeken niet onderin een bureaulade zijn verdwenen moge duidelijk zijn: in 2016 won de organisatie de Gouden TopWerkgever Award, de prijs voor de grootste stijging in medewerkerstevredenheid. Keer op keer lieten de onderzoeken een stijging in medewerkerstevredenheid zien. De MonitorGroep wil Gemeente Halderberge van harte feliciteren met de nominatie. Wij wensen ze veel succes tijdens de verkiezing voor ‘Beste Overheidsorganisatie’.

Gouden TopWerkgever Award 2016

De medewerkers lieten hun mening horen in het medewerkersonderzoek en het verbetertraject werd breed gedragen. Het bleef niet bij plannen maken, de plannen werden door de hele organisatie geïmplementeerd. In alle teams werden de resultaten op een open manier besproken. “Ik zie dat jullie wat minder tevreden zijn over coaching,” deelde een teamleider met zijn team, “kunnen jullie me helpen hoe ik het beter kan doen?”. Deze kwetsbaarheid zorgde voor verbinding in de organisatie. De verbeteringen binnen de organisatie hebben geleid tot de hoogste stijging in tevredenheid bij de opdrachtgevers van de MonitorGroep.

Gemeentesecretaris Caroline Jacobs benadrukte na het winnen van de Gouden TopWerkgever Award dat zij niet van plan waren op hun lauweren te rusten. “Zo’n prijs helpt enorm om ons te laten zien dat we op de goede weg zijn, maar we zijn er nog niet. Ik heb veel respect voor de teamleiders en als we samen deze lijn voortzetten, dan kunnen we nog veel verder stijgen.” De nominatie voor ‘Beste Overheidsorganisatie’ is hier een mooi bewijs van.

Criteria ‘Beste Overheidsorganisatie’

Gemeente Halderberge zal voor de verkiezing voor ‘Beste Overheidsorganisatie’ worden beoordeeld op verschillende criteria, terug te lezen op de website van de Overheidsawards. Een van de factoren is ‘werknemers voelen zich prettig bij de organisatie. Zij zijn tevreden over het werkklimaat, hun direct leidinggevenden en de besturing van de organisatie.’ Ook leervermogen is een criterium in de verkiezing. Dit zal met behulp van het onderzoeksrapport eenvoudig aan de jury aan te tonen zijn.

 

 

Profielfoto van Hanneke Bakker
Ik word heel gelukkig van samen werken aan een mooi product. Daarom vind ik het zo leuk om het team van de MonitorGroep te ondersteunen als Office Manager. In deze rol zorg ik voor marketing en communicatie, financiële administratie en algehele ondersteuning van het team. Met een commerciële achtergrond vind ik het een mooie uitdaging om mee te denken over hoe wij ons product nog beter kunnen laten aansluiten op de behoefte van onze klant.