Handboek werkgeluk

Goed nieuws voor leidinggevenden, hr-professionals en coaches: het Handboek Werkgeluk onder redactie van Ad Bergsma, Onno Hamburger en Erwin Klappe ligt nu in de winkel. Hierin lees je de nieuwste inzichten rondom gelukkig organiseren, gelukkig leidinggeven en gelukkig werken. In het handboek geven topexperts op het gebied van werkgeluk interessante inzichten over o.a. energie en werkgeluk (Hans van der Loo), over een positieve werkcultuur (Maartje Wolff en Fennande van der Meulen) en over duurzame inzetbaarheid en werkgeluk (Aukje Nauta). Wij zijn trots dat onze MonitorGroep aanvoerder Arie Pieter Veldhoen het boek mocht starten met het delen van zijn expertise in het meten van werkgeluk. In hoofdstuk 1 vertelt hij alles over hoe je werkgeluk meet in je organisatie. 

Werkgeluk meten

Veel organisaties houden zich momenteel bezig op het gebied van werkgeluk. Ontzettend waardevol, maar wanneer ben je op de goede weg? Hoe staat het ervoor met het werkgeluk van de medewerkers? Wat kun je doen om de voedingsbodem voor het ontstaan van werkgeluk zo optimaal mogelijk te maken? Want hoewel er geen blauwdruk is voor het ontstaan van werkgeluk, houdt een 8-tal factoren sterk verband met het ontstaan van werkgeluk. Arie Pieter Veldhoen vertelt je alles hierover in het eerste hoofdstuk van het Handboek werkgeluk. Je leest welke vragen je kunt stellen zijn om werkgeluk bij medewerkers te meten en hij beschrijft in het hoofdstuk de 8 van werkgeluk, het model voor het meten en verbeteren van werkgeluk.

Handboek Werkgeluk - H1 Arie Pieter Veldhoen

Wil jij ook lezen hoe je werkgeluk meet en welke factoren bepalend zijn voor het ontstaan van werkgeluk?

Bestel hier het Handboek Werkgeluk

“In dit handboek dus geen hallelujaverhalen van werkgelukidealisten, maar nuchtere verhalen van werkgelukrealisten die waar kan werken met methoden die zich hebben bewezen in wetenschappelijk onderzoek.”

Uit: Handboek Werkgeluk 2020, Ad Bergsma, Onno Hamburger & Erwin Klappe.