Medewerkerstevredenheidsonderzoek: de inhoud

Wilt u een medewerkersonderzoek dat past bij uw organisatie maar ook een efficiënte voorbereiding? Dan is ons medewerkersonderzoek helemaal geschikt voor u. Met 20 jaar ervaring in onderzoek naar betrokkenheid, bevlogenheid, tevredenheid en werkgeluk is de kans groot dat we weten welke vragen voor uw organisatie het meest van belang zijn. Met onze adviesvragenlijst helpen we u in korte tijd aan een maatwerk medewerkersonderzoek.

Adviesvragen

Onze krachtige adviesvragenlijst is een uitstekende basis voor het samenstellen van uw medewerkersonderzoek. De adviesvragenlijst is een gevalideerde vragenlijst die alle onderwerpen bevat die bepalend zijn voor de tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers. Om uw vragenlijst op maat te maken adviseren we u bij de selectie van vragen en kunt u eigen vragen toevoegen. Een eigenschap van onze vragenlijst is dat vrijwel alle vragen kort en positief zijn geformuleerd.

Naast het meten van de tevredenheid en betrokkenheid van de medewerkers, krijgt u met de adviesvragenlijst inzicht in de belangrijkste werkdrukoorzaken en aandachtspunten en prioriteiten voor uw organisatie. Tevens komt u meer te weten over de loyaliteit van de medewerkers en de belangrijkste motivatiefactoren om bij de organisatie te blijven of eventueel te verlaten. De Employee Net Promotor Score behoort ook tot onze adviesvragen.

Het is mogelijk om vragen aan de adviesvragenlijst toe te voegen of eventueel aan te passen. U kunt hierbij kiezen uit vragen uit ons uitgebreide vragenboek. Hierin staan per thema de vragen die het meest aan de vragenlijst worden toegevoegd. Wilt u eigen vragen toevoegen aan de vragenlijst? Geen probleem, we adviseren u om deze goed te formuleren.

Als u extra aandacht wilt besteden aan een (actueel) thema binnen uw organisatie, kunt u ook een Module toevoegen aan uw vragenlijst. Dit is een speciale set vragen waarmee er dieper wordt ingegaan op een specifiek thema. We hebben een groot aantal modules, zoals cultuur, stijl van leidinggeven, professionaliteit, duurzame inzetbaarheid, werkgeluk, psychosociale arbeidsbelasting  maar ook een leuke complimentenmodule!

Zelf doen? De voordelen van een MTO laten doen:

  • Een gevalideerde vragenlijst
  • Binnen 6 weken resultaat
  • Alle benchmarks
  • 100% Anoniem
  • Duidelijke rapportages
  • Geen tijdverlies

De opbouw van het onderzoek

 

tm

Optioneel

Maatwerk

Wilt u specifieke thema’s onderzoeken en er gericht mee aan de slag gaan? Dan kunt u ervoor kiezen om een korte selectie te maken uit de adviesvragenlijst en een aantal specifieke thema’s uit te diepen met concrete vragen over deze thema’s. Van duurzame inzetbaarheid tot professionaliteit, van cultuur tot talentontwikkeling, van werkdruk tot werkgeluk; u stelt uw eigen medewerkersonderzoek samen op basis van dé thema’s die voor uw organisatie belangrijk zijn. U heeft keuze uit een breed aanbod van thema’s. Elk thema omvat een eigen set vragen (module) waaruit u de gewenste vragen kunt selecteren. Wij helpen en adviseren u bij het samenstellen van de vragenlijst, zodat u een volledig beeld krijgt van deze thema’s. Het resultaat helpt u om samen met de medewerkers de organisatie gericht te ontwikkelen.

Thema’s

Er zijn veel factoren die bijdragen aan gelukkige, bevlogen medewerkers en effectieve organisaties. We zijn ons ervan bewust dat het per organisatie sterk kan verschillen waar de prioriteiten en aandachtspunten liggen. Daarom laten we in onze onderzoeken de thema’s aan bod komen die voor uw organisatie belangrijk zijn. Zo krijgt u handvatten waarmee u uw organisatie gericht kunt verbeteren op de thema’s die u belangrijk vindt.

Onderstaande thema’s komen terug in het medewerkersonderzoek. Wilt u in uw onderzoek dieper ingaan op een bepaald thema? We hebben voor alle thema’s een verdiepende Module.

Bedrijf / Organisatie

Betrokkenheid
Koers & Strategie
Kernwaarden
Ondernemingsraad
Organisatiecultuur
Professionaliteit
Stijl van leidinggeven
Verandering
Zelfsturende teams

Het werk

Autonomie en Invloed
Bevlogenheid
Complimenten
Efficiënt werken
Informatie en Communicatie
Inhoud van het werk
Persoonlijkheid
Psychosociale arbeidsomstandigheden
Samenwerking
Werkgeluk
Werksfeer

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Baanzekerheid
Beoordeling
Duurzame inzetbaarheid
Talentontwikkeling
Waardering

Omstandigheden

Faciliteiten
Flexibel werken
Werkdruk
Werkomgeving

Meer weten?

Ik vertel u graag meer over onze medewerkersonderzoeken.
U kunt altijd contact opnemen voor een prijsopgave, of vraag hieronder uw brochure aan.

Brochure aanvragen:


Uw naam

Organisatie

Uw e-mail

Uw gegevens gebruiken we alleen voor deze aanvraag. Dit staat in onze privacyverklaring.Pim Stalenhoef | Onderzoeker
Vertelt u alles over de thema’s.