Samen werken aan werkgeluk

Zullen we samen werkgeluk maken?

De week van het werkgeluk komt eraan. Van 23 tot 27 september worden er voor HR managers, leidinggevenden en medewerkers overal in het land activiteiten georganiseerd om aandacht te geven aan werkgeluk en om het werkgeluk te vergroten. Voor sommigen geeft werkgeluk nog wat jeuk: zweverig, ‘ver van mijn bed’ of ingewikkeld. Zonde! Het goede nieuws is namelijk: Je hebt invloed op je eigen werkgeluk en in organisaties waar aandacht is voor het werkgeluk van de medewerkers is het werkgeluk hoger (Werkgelukonderzoek 2019, MonitorGroep).

Bob Hutten, directeur van Hutten Catering vertelde onlangs: “In mijn bedrijf ben ik in 2006 begonnen met het thema werkgeluk. Oef, dat was een grote stap. In 2010 heb ik geluk opgenomen in onze functionerings- en beoordelingsgesprekken. Nu kunnen we niet meer zonder geluk: 25% minder ziekteverzuim, 10% groei per jaar.” – Bob Hutten.

Misschien heb je je al aangesloten bij één van de activiteiten tijdens de Week van het Werkgeluk. Kun je niet bij de activiteiten zijn, maar wil je wel iets doen? Je bent zeker niet te laat! Met de volgende tips maak je ook in jouw organisatie ‘Werkgeluk’ een onderwerp van gesprek en aandacht.

Tip 1: Bewustzijn

Medewerkers die zich bewust zijn van het feit dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen op de factoren die bepalend zijn voor hun werkgeluk, kunnen zelf aan de slag om hun werkgeluk te vergroten. Dit bewustzijn groeit als medewerkers met elkaar in gesprek gaan over werkgeluk. En dat is niets iets wat we van nature doen. Want teamgesprekken, overleggen en vergaderingen moeten natuurlijk wel over de inhoud van ons werk gaan… Laat de Week van het Werkgeluk een mooi moment zijn om een gesprek op gang te brengen over werkgeluk en de dingen in je werk die je blij of trots maken. Nodig ieder(e) team of afdeling uit om hun overleg te beginnen met de vragen:
“Wat maakt je blij aan je werk?”
“Waar ben je trots op?”
“Waar ben je dankbaar voor?”
Mooi meegenomen: het praten over wat je blij maakt, laat je kijken naar de positieve dingen aan je werk en draagt al direct bij aan het ervaren werkgeluk.

Tip 2: Waardering

Hoe fijn is het als je iemand ziet glimmen van trots wanneer je een compliment geeft? Waardering is een belangrijke factor van werkgeluk. Niet alleen de waardering van een leidinggevende is belangrijk, ook je directe collega’s worden blij van een compliment. Maak daarom tijd voor het uitdelen van complimenten en nodig je collega’s uit om dit ook te doen.

‘Ik zag dat je het spannend vond, maar je hebt je voorstel heel duidelijk gepresenteerd. En iedereen werd er enthousiast van. Goed gedaan!’

Goed om te weten: niet alleen de ontvanger van het compliment, maar ook de gever van het compliment krijgt er een goed gevoel van. Dus het uitdelen van complimenten draagt bij aan je werkgeluk.

Tip 3: Werkgeluksprofiel

Doe je collega’s hun eigen werkgelukprofiel cadeau! Vraag de MonitorGroep naar de mogelijkheden.

 

Ervaringen delen = geluk delen

Doe je andere dingen om het werkgeluk in jouw organisatie te vergroten? Of organiseert jullie organisatie iets speciaals tijdens de Week van het Werkgeluk? We vinden het leuk als je jouw ervaringen en ideeën met ons deelt.

Natuurlijk delen wij ook zelf ons geluk. Wil je aan de slag met je eigen werkgeluk of werkgeluk verspreiden in je organisatie? Kom dan naar de Proeverij Werkgeluk op 26 september in Utrecht.

 

Dit artikel is geschreven door Janneke van den Berg

Wil je binnen jouw organisatie aan de slag met werkgeluk? Of meer weten over de Proeverij Werkgeluk?

Neem dan contact op of connect met mij.

linkedin