Samenwerking

Wat maakt een goede samenwerking?

Goed teamwork begint met vertrouwen en openheid. Als dat er is, volgt de rest vanzelf. Als er vertrouwen is, durven medewerkers hun talenten te gebruiken. Hun kwaliteiten komen goed naar voren en medewerkers vullen elkaar onderling aan. Als er openheid is, kunnen er gezamenlijke doelen gesteld worden, wordt er beter gecommuniceerd en is er meer duidelijkheid over wie waarvoor verantwoordelijk is. Allemaal factoren die belangrijk zijn voor een goede samenwerking. En die draagt weer bij aan het werkplezier en het bevorderen van de gezamenlijk prestatie. Er is betere afstemming, er wordt efficiënter gewerkt en bespaard op kosten.

De voordelen zijn voor iedere organisatie duidelijk. En toch blijkt dat samenwerking voor bijna elke organisatie een punt van aandacht is. Wij helpen u inzichtelijk te maken waar de samenwerking binnen uw organisatie en binnen teams wrikt en bepalen samen met u hoe deze verbeterd kan worden.

Samenwerking onderzoeken

Wij bieden drie mogelijkheden aan om de samenwerking binnen uw organisatie te onderzoeken.

 • U kunt samenwerking als thema toevoegen aan een regulier medewerkersonderzoek. Kies hierbij zelf de factoren die u wilt onderzoeken.
 • We voeren een intern klantenonderzoek uit waarbij we uitgebreid onderzoeken hoe de samenwerking met andere afdelingen en de servicegerichtheid en deskundigheid van andere afdelingen ervaren worden.
 • We voeren een TeamWork-onderzoek uit waarbij we metingen binnen teams doen aan de hand van het Team Performance Model. Daarbij gaan we in op de zeven aspecten van samenwerking:
  – Rol
  – Vertrouwen
  – Doelstellingen
  – Toewijding
  – Implementatie
  – High performance
  – Continuïteit

Optimaal samenwerken

In verschillende vormen helpen wij organisaties samenwerking en TeamWork te verbeteren:

 • Op maat gemaakte coachingstrajecten met teams.
 • VerbeterWorkshops waarbij we samen met de medewerkers aan de slag gaan met concrete verbeterpunten.
 • Verschillende inspirerende themaworkshops zoals: Sterke Punten en Feedback.

Meer weten?

Ik vertel u graag meer over hoe wij samenwerking helpen optimaliseren. U kunt altijd contact opnemen voor meer informatie, een brochure of een prijsopgave. 

Contact

Sandrijn Swarts | Weet alles van samenwerken