Thema’s

Er zijn veel factoren die bijdragen aan gelukkige, bevlogen medewerkers en effectieve organisaties. We zijn ons ervan bewust dat het per organisatie sterk kan verschillen waar op dit gebied de prioriteiten en aandachtspunten liggen. Daarom laten we in onze onderzoeken, workshops en adviestrajecten de thema’s aan bod komen die voor uw organisatie belangrijk zijn. We luisteren naar uw wensen en stellen een aanpak samen die daar volledig op aansluit. Onze ervaren onderzoekers en adviseurs begeleiden u hierbij. Zo krijgt u handvatten waarmee u uw organisatie gericht kunt verbeteren op de thema’s die u belangrijk vindt.

Klik hieronder om meer te lezen over een aantal thema’s uit ons medewerkersonderzoek, onze workshops en adviestrajecten of neem contact op voor meer informatie.

Bedrijf en organisatie

Het werk

 • Autonomie en Invloed
 • Bevlogenheid
 • Complimenten
 • Efficiënt werken
 • Engagement
 • Informatie en Communicatie
 • Inhoud van het werk
 • Persoonlijkheid
 • Samenwerking
 • Werkgeluk
 • Werksfeer

Omstandigheden

 • Faciliteiten
 • Het Nieuwe Werken
 • Werkdruk
 • Werkomgeving

Arbeidsvoorwaarden

werkgeluk

Werkgeluk

Werken is voor veel mensen een substantieel deel van hun leven. Toch is maar 13% van de wereldbevolking echt gelukkig op het werk. Succes leidt vanzelf tot geluk. Gek genoeg denken we dat, maar uit onderzoek blijkt het omgekeerde: geluk leidt tot 21% meer productie en 37% meer ziekteverzuim. Werkgeluk is precies dát wat medewerkers zoeken bij een organisatie.

Lees meer over onze werkgeluk onderzoeken en workshops

Werkdruk - MonitorGroep

Werkdruk

Met de juiste werkdruk kom je in een goede flow en vliegt de tijd voorbij. Een goede balans tussen wat we aankunnen (werkvermogen) en wat we moeten doen (werklast) zorgt ervoor dat we lekker door kunnen werken zonder dat we ons vervelen of in de stress raken. Maar als de balans verstoord wordt kan dit heel naar voelen.

Lees meer over onze werkdruk onderzoeken en workshops

MonitorGroep - Duurzaam inzetbaar

Duurzame Inzetbaarheid

Duurzaam inzetbare medewerkers zijn fit, gepassioneerd en vinden hun werk leuk. Ze besteden aandacht aan hun professionele ontwikkeling en zijn fysiek en mentaal vaardig genoeg om hun werk succesvol uit te voeren. Ze blijven hierdoor tot het eind van hun carrière energiek, geïnspireerd en van grote waarde voor organisaties. Belangrijk, omdat medewerkers tegenwoordig langer doorwerken en goed moeten kunnen inspelen op de snelle veranderingen in de markt.

Lees meer over onze Duurzame Inzetbaarheid onderzoeken en workshops

Bevlogenheid MonitorGroep

Bevlogenheid

Misschien herkent u ze: collega’s die hun werk heel leuk vinden, voortdurend positief zijn en aan wie je moet vragen: zou je niet eens naar huis gaan? Het zijn de negens en tienen in uw organisatie. Dat zijn bevlogen medewerkers.

Lees meer over onze bevlogenheid onderzoeken en workshops

MonitorGroep - Cultuur

Cultuur

De organisatiecultuur is het DNA van uw organisatie. Het zijn de (kern)waarden, de normen en gedragingen van medewerkers die vaak zo eigen zijn geworden, dat ze helemaal niet meer opvallen. En toch definiëren ze voor een groot deel hoe de organisatie werkt. Hoe gaan medewerkers bijvoorbeeld met elkaar en met klanten om?

Lees meer over onze cultuur onderzoeken en workshops

kernwaarden

Kernwaarden

Kernwaarden geven aan waar uw organisatie voor staat. Ze zitten in het DNA en maken uw organisatie uniek. Deze positieve waarden zijn zichtbaar in het gedrag en de manier van werken van uw medewerkers. Zowel binnen de organisatie als naar buiten (bijv. richting klanten).

Lees meer over onze cultuur onderzoeken en workshops

Talentontwikkeling

Talentontwikkeling

Een talentgerichte organisatie is waardevol voor zowel medewerkers als de organisatie zelf. Medewerkers die hun talent benutten zijn meer bevlogen, gelukkiger in het werk en stijgen boven zichzelf uit in prestaties. Bovendien zijn ze het meest effectief in hun manier van werken én zijn ze doorgaans creatiever en innovatiever dan medewerkers die hun talenten niet benutten.

Lees meer over onze talentontwikkeling onderzoeken en workshops

Meer weten over onze adviestrajecten?

Ik vertel u graag meer over hoe wij organisaties helpen met verbeteren.

Contact

Arie Pieter Veldhoen | Aanvoerder en Coach Werkgeluk