Expat surveys

Expat Surveys

Dichtbij zijn als werkgever

Een medewerkersonderzoek voor expats is minstens zo belangrijk als voor de medewerkers in eigen land. En naast de onderwerpen zoals ontwikkelmogelijkheden, informatie & communicatie en samenwerking, zijn voor expats ook andere thema’s belangrijk zijn om energiek en gemotiveerd aan het werk te zijn. Bijvoorbeeld thema’s als thuis voelen in het buitenland, support voor het gezin, ondersteuning bij wet- en regelgeving en betrokkenheid bij de organisatie. Om de werkzame periode in het buitenland zo plezierig, productief en soepel mogelijk te laten verlopen, is het waardevol de expats om feedback te vragen.  Zo bent u als werkgever ondanks de afstand toch dichtbij.

Feedback van uw expats

De ExpatMonitor is een medewerkersonderzoek voor expats en maakt voor u inzichtelijk hoe een expat de opdracht binnen uw organisatie ervaart of heeft ervaren. In hoeverre voelt of voelde de expat zich verbonden met uw organisatie? Verder meten we hoe tevreden de expat is met de hulp van uw organisatie bij de verhuizing. Hierbij kunt u denken aan zaken omtrent de belasting en werkvergunning en adviezen voor het gezin op het gebied van taalcursussen en onderwijs. Ook krijgen expats de mogelijkheid om tips en aanbevelingen te geven, zodat het u verder kan helpen om uw programma rondom expats aan te passen en te verbeteren.

Internationaal onderzoek

De MonitorGroep heeft veel ervaring met het verzorgen van internationale onderzoeken. Meertaligheid is geen probleem en we houden bij het uitvoeren van het onderzoek onder andere rekening met de verschillende tijdszones. Verder is het expatonderzoek zoals een onderzoek dat u van ons gewend bent: praktisch, positief en verbetergericht.