Workshop Feedback & Waarderen

Aanval of uitdaging?

Feedback geven is een kunst. De ontvanger kan feedback al snel op een verkeerde manier opvatten of zich aangevallen voelen. Veel mensen gaan het daarom liever uit de weg. Toch is goede feedback van onschatbare waarde. Het is nodig voor een soepele samenwerking met collega’s en een basis voor persoonlijke groei en teamontwikkeling. Feedback gaat over sterke punten (waardering, complimenten) en leer/ontwikkelpunten. Waardering motiveert en ontwikkelpunten bieden kansen voor groei. Onze workshop Feedback & Waarderen geeft medewerkers een mooie basis voor het delen van feedback.

Positief

De workshop is uitermate geschikt voor afdelingen en teams, maar ook voor een groep leidinggevenden bijvoorbeeld. Er wordt aandacht besteed aan het geven en ontvangen van feedback. Hoe geef je op een juiste manier feedback? En hoe kun je het beste omgaan met feedback die je hebt ontvangen? Ook wordt er dieper ingegaan op het onderwerp leren waarderen. Hoe geef je elkaar complimenten? En hoe zorg je ervoor dat men zich gehoord voelt? Zo kan er meer positiviteit worden bereikt!

Bespreken en bewust worden

Tijdens de workshop gaan medewerkers met elkaar in gesprek over het geven en ontvangen van feedback , krijgen ze tips, gaan we in op openheid en een gezonde feedbackcultuur en oefenen de medewerkers met het delen van feedback en complimenten. U krijg een rapport waarin u ziet in welke mate medewerkers feedback ervaren.


Programma:

Workshop Een halve dag:
• Introductie feedback en leren waarderen
• Bespreken feedbackcultuur
• Geven en ontvangen van feedback en complimenten
• Oefenen in groepen
• Ervaringen delen
Follow-up (optie) Terugkomsessie, een halve dag
Evaluatie, ervaringen delen, tips en advies