Leuk team

Over ons

Vanuit de vele onderzoeken en verbetertrajecten die wij doen, hebben we ruime praktijkervaring in organisatieverbetering. Deze ervaring delen we graag! Zo kunnen we organisaties verrijken en helpen om écht te verbeteren. En natuurlijk maken we ook optimaal gebruik van de verbeterkracht die al in uw organisatie aanwezig is. Want wat is er mooier dan de mooie ideeën die in de organisatie aanwezig zijn, om te zetten naar concrete actie. Op een positieve, leuke manier gaan uw medewerkers in onze workshops aan de slag om hun organisatie mooier te maken. We zeggen niet dat verbeteren onze passie is, u ervaart het.

Janneke_van_den_Berg

Janneke van den Berg – van der Ham, Manager Onderzoek

Ik werk als hobby. Tenminste zo voelt dat. En dat gun ik iedereen. Ik mag met enorm verschillende organisaties, fijne klanten en collega’s dingen mooier maken. En dat is een voorrecht. Ik word blij als ik zie dat medewerkers samen praten over het werk en hoe ze dit kunnen verbeteren. Van een afwachtende houding, naar zelf in de actie. Op een positieve manier. Wauw, dat is zo tof!

Blijmakers: Samen met klanten iets moois ontwikkelen, een geslaagde workshop, best-practices delen, mijn kinderen en het bos.

Krijgt kriebels van: Uitspraken zoals ‘Ik moet nog 6 jaar’ en als iemand ergens met de pet naar gooit.

Jeroen_Bakker

Jeroen Bakker, Senior Onderzoeker

Werkplezier, trots zijn op je werk en voldoening halen uit je werk zijn wat mij betreft de basiselementen om een gelukkig medewerker te zijn. Ik ben een gelukkige medewerker, maar helaas geldt dit niet voor iedereen. Terwijl je toch het grootste gedeelte van de dag op je werk doorbrengt. Ik ben er trots op dat ik elke dag organisaties mag helpen om meer gelukkige en positieve medewerkers te krijgen en dat onze methodes hiervoor effectief blijken te zijn. Dat geeft mij voldoening en energie.

Blijmakers: onderzoeken die effect hebben gehad, organisaties die willen verbeteren en sporten.

Krijgt kriebels van: onrecht, negativiteit en onrespectvol gedrag.

Daphne-Analbers

Daphne Analbers, Senior Adviseur

Ik wist al op jonge leeftijd dat ik Psychologie wilde studeren. Ik krijg energie van mensen. Ieder mens is anders en dat vind ik prachtig! Al die verschillende persoonlijkheden, competenties, talenten.. Daarnaast vind ik organisatieprocessen interessant. Van klantvraag tot eindproduct bijvoorbeeld, maar ook de samenwerking tussen verschillende afdelingen. Vandaar mijn keuze voor Arbeid en Organisatiepsychologie. Dat ik deze gebieden kan combineren in mijn werk en mag bijdragen aan de groei van mens en organisatie; dat maakt mij trots op mijn werk!

Blijmakers: Mensen die in hun kracht zitten, duurzame inzetbaarheid,  psychologie, sport en de wereld ontdekken.

Krijgt kriebels van: Klagen zonder initiatief nemen om te verbeteren.

MedewerkersMonitor Pim Stalenhoef

Pim Stalenhoef, Senior Onderzoeker

Ik gun iedereen een leuke baan waar je met plezier naartoe gaat, maar als ik om mij heen kijk dan zie ik nog teveel mensen die naar hun werk gaan omdat ze “moeten”. Dit vind ik zonde, want leuk werk, een goed salaris en topresultaten gaan in mijn ogen heel goed samen. Daarom vind ik het geweldig dat ik organisaties mag helpen om dit “moeten” om te zetten in “mogen”. Het creëren van deze win win situatie voor zowel organisaties als medewerkers, daar sta ik elke dag met plezier voor op!

Blijmakers: Mooie producten ontwikkelen, lachende managers en medewerkers, perfecte golven en sneeuw.

Krijgt kriebels van: Acceptatie van iets matigs, langs elkaar heen werken en niet naar elkaar luisteren.

Arie Pieter Veldhoen
Coach Werkgeluk & Aanvoerder

Arie Pieter Veldhoen, Aanvoerder

Als psycholoog werd ik gegrepen door het vak statistiek. Meten van gedrag en attitudes is altijd mijn passie gebleven. Je kunt me ‘s nachts wakker maken voor een vragenlijst over het werk, een grafiek of een analyse. Maar wijsheid komt met de jaren: later ga je zien dat een vraag of een grafiek pas effect heeft als erover wordt gesproken. Als het een verandering op de werkvloer in gang zet. Dus ik heb er nu een passie bij: het bespreken van onderzoeksresultaten, verbeterworkshops organiseren en het begeleiden van verbeteringen in organisaties.

Blijmakers: Mensen zien ontwikkelen, mensen die elkaar helpen, cabaret en records halen met hardlopen.

Krijgt kriebels van: Verkleinwoorden, egoïsme en ‘nemen’ in plaats van ‘geven’. 

MonitorGroep_Lucy_Medium02

Lucy Scharloo, Facilitator & HR-adviseur

Ik zie zoveel talent bij mensen. En toch lijkt het wel of we in organisaties vaak een systeem creëren waardoor openheid, groei en feedback op de achtergrond komen. Ik probeer die bakens een klein beetje te verzetten door medewerkers en teams te coachen. Prikkelende vragen stellen aan mensen, luisteren en kleine veranderingen in gang zetten, dat zijn de onderdelen uit mijn vakgebied waar ik energie van krijg.

Blijmakers: die kleine momenten van échte verbinding, mensen die hun talenten ontdekken, ritme, Zwolle én Utrecht.

Krijgt kriebels van: Denken in vaste patronen.

 

Wim Immink

Wim Immink, Veranderdeskundige

Ik kan er van genieten als medewerkers en leidinggevenden het fijn hebben, gemotiveerd zijn, samenwerken en zich comfortabel voelen in hun werk. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Daarom coach en assisteer ik medewerkers bij het organiseren van hun werk en het inrichten van de processen. Cultuurverandering en verandering in gedrag en houding zijn vaak speerpunt.

Blijmakers: Mooi weer, gezelligheid, tennis, KISS.

Krijgt kriebels van: Mensen die niet durven luisteren of aanhoren, drammers, mensen die eigenwijs zijn, mensen die menen dat ze dag en nacht moeten werken.

Bart__Lensink

Bart Lensink, Organisatieadviseur/Facilitator

De effectiviteit van elke organisatie hangt in belangrijke mate samen met de wijze waarop medewerkers zich verbonden voelen met enerzijds het doel en anderzijds de klanten van de organisatie. Dit vermogen kan echt het verschil betekenen tussen succes of falen.

Mijn passie is om de effectiviteit in organisaties te verbeteren door betrokkenheid van medewerkers. Ik bied een breed palet van werkvormen aan om medewerkers én leidinggevenden samen actief te betrekken bij veranderingen in de organisatie. Tijdens de feedbackbijeenkomsten nodig ik op een gestructureerde manier de medewerkers uit tot het geven inzichten hoe zij een effectieve bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van de doelen van hun organisatie.

Blijmakers: Zien wat ieder aanreikt om samen een stap verder te komen.
Krijgt kriebels van: Zeggen dat iets niet kan in plaats van kijken naar wat wél kan.