Workshop Ideeënfabriek

De grote verbeterrace

Aan de slag met verbeteracties, maar weet je nog niet hoe? Deze workshop geeft het antwoord. Het resultaat van deze workshop zijn 25 concrete verbeterideeën die verder kunnen worden uitgewerkt. In deze workshop houden we een verbeterrace en alle medewerkers kunnen meedoen! 

Alle ideeën zijn welkom

De workshop begint met een brainstorm waarin alle medewerkers hun verbeterideeën opperen. Er is geen ruimte voor ja-maar, tijdens deze fase zien we alle ideeën als een ruwe diamant. Van scrummen tot afdelingspitches, van gezamenlijke lunches tot stagelopen bij elkaar. Iedereen denkt mee en alle suggesties zijn goed. Dit onderdeel van de workshop draait echt om het om het verzamelen van zoveel mogelijk ideeën.

Als de eerste ronde voorbij is mag iedereen met behulp van plakkers aangeven welke verbeterplannen ze het meest aanspreken. De meest gekozen plannen worden verder vlot uitgewerkt op een verbeterposter.

Just do it!

Tot slot pitchen de plannenmakers hun opzet. Het resultaat is een kakofonie van plannen, een verbeter-vibe en een positieve mind-set: alles wat je nodig hebt om je organisatie mooier te maken. De organisatie hoeft alleen te kiezen welke plannen tot uitvoering worden gebracht. En daarna? Just do it!

Programma

Workshop
• Grote verbeterrace
Verbeterideeën verzamelen, iedereen denkt mee en alle ideeën tellen mee.
• Kies de pareltjes
Alle deelnemers geven met behulp van stickers aan wat volgens hen de beste verbeterideeën zijn
• Verbeterideeën uitwerken
De meest populaire verbeterideeën worden verder uitgedacht en uitgewerkt op een verbeterposter.
• Pitch je plan
Korte pitch van ieder plan aan de hele groep + MT/directie.
Follow-up (optie) • Just do it!
De beste plannen kan de organisatie oppakken en uitvoeren.

Voor organisaties met ambitie

Het programma is bedoeld voor teams of organisaties die vlot aan de slag willen met verbeteracties naar aanleiding van hun medewerkers- of klantenonderzoek.