Werkgeluk tijdens het teamoverleg

Het teamoverleg verloopt in veel organisaties op de volgende manier: Vijf minuten later dan de afgesproken starttijd van het overleg begint steeds dezelfde collega met een koffierondje. Iedereen gaat op zijn vaste plek aan de vergadertafel zitten en de teamleider begint zijn of haar verhaal. Collega X heeft altijd iets op zijn hart wat gedeeld moet worden, collega Y werkt haar inbox bij en collega Z moet altijd nèt eerder dan de rest door naar een volgende meeting. Herkenbaar? Bij de MonitorGroep zijn wij gestopt met het standaard teamoverleg en doen we dit op een andere manier.

We hebben tips gebruikt uit allerlei bronnen en inmiddels loopt ons teamoverleg voor iedereen plezierig. We geven onze tips voor een ‘Werkgelukkige Weekly’ graag door.

Tip 1: Structuur

Vraag aan de collega’s wat belangrijke punten zijn en benoem hierbij waarom deze punten belangrijk zijn. Door dit te doen vertel je jouw collega’s waarom jouw onderwerp belangrijk is voor het teamoverleg. Is het lastig om de toegevoegde waarde te benoemen? Wellicht is het onderwerp dan toch niet zo relevant om te bespreken?

Tip 2: Begin met een rondje hoogtepunten

Een overlegmoment komt niet altijd gelegen: soms zit je midden in een project dat je eigenlijk liever af zou maken dan te stoppen voor een overleg. Door een leuke ervaring te delen kom je in een positieve mindset. Zeker wanneer het teamoverleg aan het einde van de week plaatsvindt is het goed om hoogtepunten met elkaar te delen. Delen zorgt voor verbinding, en verbinding is een belangrijke factor voor werkgeluk.

Tip 3: Staand overleggen

Zitten aan een vergadertafel is er bij de MonitorGroep niet bij. Door te blijven staan verloopt een overleg sneller en voorkomen wij dat collega’s wegdromen. Bij een klein team is het zelfs mogelijk om lopend te overleggen. Dit stimuleert de bloedsomloop en leidt tot creatieve ideeën.

Tip 4: Start op tijd en stop op tijd

Het wordt vaak als sociaal gezien om te wachten tot iedere collega aanwezig is bij het overleg. Maar door op tijd te starten beloon je hen die op tijd komen en voorkom je dat het wekelijkse teamoverleg steeds iets later van start gaat. Je mist iets leuks als je te laat bent! Consequent omgaan met de eindtijd zorgt ervoor dat het overleg behapbaar blijft voor iedere collega.

Tip 5: Betrek iedere collega bij het overleg

Door om beurten een agendapunt in te brengen voorkom je dat alleen de meest bijdehante collega’s te horen zijn. Daarnaast dwingt het de minder betrokken collega’s om iets in te brengen.

Tip 6: Plan een originele activiteit

Soms doen we het even helemaal anders. Dit kan variëren van een simpel spelletje aan het begin van de meeting, tot een sessie ‘Feedback geven’. Sterke punten (én verbeterpunten) bij je collega’s kunnen benoemen is een kunst. Veel mensen gaan het daarom liever uit de weg. Wij oefenen hier binnen ons eigen team mee, maar helpen ook andere organisaties bij het geven van feedback. Tijdens een workshop feedback geven gaan we in op openheid en een gezonde feedbackcultuur. Je gaat actief oefenen en leert soepel samenwerken binnen je team.

Profielfoto van Hanneke Bakker
Ik word heel gelukkig van samen werken aan een mooi product. Daarom vind ik het zo leuk om het team van de MonitorGroep te ondersteunen als Office Manager. In deze rol zorg ik voor marketing en communicatie, financiële administratie en algehele ondersteuning van het team. Met een commerciële achtergrond vind ik het een mooie uitdaging om mee te denken over hoe wij ons product nog beter kunnen laten aansluiten op de behoefte van onze klant.