Durf jij vakantie te nemen?
Vakantie banner

Durf jij vakantie te nemen?

Iedere medewerker in Nederland heeft recht op vakantiedagen. Het minimum is jaarlijks 4 keer het aantal dagen dat je per week werkt. In steeds meer organisaties wordt tegenwoordig een onbeperkt aantal vakantiedagen gegeven. Een onbeperkt aantal vakantiedagen kan namelijk een bijdrage leveren aan het werkgeluk. Toch blijft deze invloed ook geregeld uit, doordat medewerkers zich niet altijd vrij voelen om vakantie te nemen. In Japan gaat dit zelfs zo ver, dat er onlangs een nieuwe arbeidswet is aangenomen die medewerkers verplicht om minimaal 5 dagen per jaar betaald verlof op te nemen.

Japanners op workation

Steeds meer Japanse bedrijven organiseren daarom workations voor hun medewerkers. Zij worden dan naar verschillende locaties gestuurd om verplicht te resetten van hun werk. Japanse medewerkers blijken minder snel geneigd om vakantie op te nemen in vergelijking met medewerkers uit andere landen. Ze ervaren niet alleen schroom om vrij te nemen, maar maken daarnaast ook veel overuren en hebben een korte nachtrust. Met de workations willen Japanse bedrijven de medewerkers achter hun bureau vandaan halen en hun werkgeluk vergroten.

Gelukkig op vakantie

Ook in Nederland voelen medewerkers zich niet (altijd) vrij om vakantie op te nemen wanneer zij daar behoefte aan hebben. Mensen voelen zich schuldig tegenover collega’s die daardoor meer werk op zich moeten nemen. Of ze zijn bang wat de baas ervan vindt. Een onbeperkt aantal vakantiedagen lijkt hier niet bij te helpen. IJverige jonge medewerkers voelen dat zij iets te bewijzen hebben en nemen daarom niet zo snel uit zichzelf vakantie. De flexibiliteit heeft daarentegen een belangrijke positieve impact op het personeel. De autonomie om een dag voor jezelf, of voor bijvoorbeeld een ziek kind, te nemen zorgt voor meer werkgeluk.

Meer geluk uit je vakantie

Als je als werknemer de beslissing hebt genomen om vakantie te nemen, dan wil je deze tijd natuurlijk optimaal benutten. Naast het boeken van een reis naar een mooie bestemming zijn er meer tips om goed uit te rusten van je werk:

– Maak duidelijke afspraken over jouw vakantie. Zorg ervoor dat al jouw collega’s, klanten en/of cliënten op de hoogte zijn van jouw vakantieplannen. Wanneer voor iedereen duidelijk is dat jij niet beschikbaar bent, zullen zij vragen aan andere collega’s stellen.

– Verwijder (tijdelijk) de e-mailapp op je telefoon. Veel mensen schrijven in hun out-of-office bericht dat zij hun mail niet lezen tijdens hun vakantie. Toch geeft 40% van de mensen aan elke dag van hun vakantie te mailen en WhatsAppen. Je kunt je vakantiegevoel vergroten door ervoor te zorgen dat je jouw e-mail niet automatisch binnen ziet komen. Als het voor jouw werk nodig is om af en toe je mail te checken, doe dit dan door op een vast moment je mailbox te openen.

– Verleng je vakantiegevoel. Plan je vakantie niet van maandag tot maandag, maar van woensdag tot woensdag. Zo begin je jouw eerste werkweek met een halve week, zodat je weer kunt wennen aan het werken.

– Plan tot slot zo min mogelijk afspraken op de dag dat je weer terug komt van vakantie. Zo heb je tijd om achterstallig werk in te halen en weer in het dagelijks ritme te komen.

Dit artikel is geschreven door Hanneke Bakker

Wat zijn binnen jouw organisatie de gebruiken omtrent het nemen van vakantie? Ben je hier vrij in, of zijn er protocollen die gevolgd moeten worden?

Neem contact met ons op of connect met mij.

linkedin