Vitaliteit

Wat is vitaliteit?

Een belangrijke voorwaarde voor een gezonde organisatie is een team van gezonde medewerkers. Wanneer je gezond en uitgerust aan het werk kunt gaan, ben je niet alleen gelukkiger maar bovendien productiever en creatiever.

Het is dan ook niet verbazingwekkend dat organisaties de vitaliteit van medewerkers hoog op de agenda zetten. Vitale medewerkers zitten goed in hun vel, presteren beter en zijn fysiek en mentaal veerkrachtiger. Toch kan goedbedoelde hulp van de werkgever voelen als bemoeienis. Hoe krijg je ook deze medewerkers mee en help je ze om gezond en fit aan het werk te kunnen blijven?

Vitaliteit onderzoeken

Vitaliteit in het medewerkersonderzoek
Het is mogelijk om tijdens een regulier medewerkersonderzoek vragen op te nemen over vitaliteit. U kunt hierbij denken aan het peilen van de behoefte aan hulp bij stoppen met roken, sporten onder werktijd of staande werkplekken. Ook specifieke vragen over de gezondheid en fitheid van de medewerkers kunnen gesteld worden. Zo kunt u in kaart brengen hoe het met de fitheid van uw medewerkers gesteld is en hoe zij hiermee geholpen zouden kunnen worden.

Vitaliteitsscan
Naast het klassiek medewerkersonderzoek is het mogelijk om een persoonlijke vitaliteitsscan voor medewerkers te maken. Met deze korte vragenlijst worden belangrijke vragen omtrent stress, slapen, eten, drinken en bewegen gesteld. Het doel is om bewust te worden op welke gebieden de medewerker goed bezig is, en waar nog ruimte voor verbetering is. De uitkomst van de vitaliteitsscan kan met onze vitaliteitscoach besproken worden in een persoonlijk gesprek.

Vitaliteit vergroten

Vitaliteit is een persoonlijk proces waar de werkgever slechts in kan ondersteunen. Wij helpen graag bij het opzetten van een positief vitaliteitstraject en we begeleiden bij de uitvoering.

Workshop vitaliteit
In de workshop Vitaliteit brengen we met een groep van 20 deelnemers onze leefgewoontes in kaart. We gaan hierbij in op de volgende onderwerpen:

  • Voldoende bewegen
  • Slapen
  • Gezond eten
  • Voldoende drinken
  • Een goede werkbalans

 

Wim Ummels | Coach Vitaliteit

De workshop begint met een interactieve presentatie, waarbij we verschillende invalshoeken van een gezonde leefstijl behandelen. We vervolgen de workshop met een ‘Workplace Workout’. Onze vitaliteitscoach neemt de groep mee op onderzoek in het bedrijfspand. Trappen, muren en vloeren kunnen worden gebruikt bij bewegen tussen het werk door. Sportervaring is niet nodig: iedere oefening kan geschaald worden naar de fitheid van de individuele medewerker.

Meer weten?

Ik vertel u graag meer over hoe wij medewerkers fitter, meer weerbaar en vitaal helpen blijven. U kunt altijd contact opnemen voor meer informatie, een brochure of een prijsopgave. 

Contact

Arie Pieter Veldhoen | Aanvoerder en Coach Werkgeluk