Vitaliteit

Wat is vitaliteit?

Een belangrijke voorwaarde voor een gezonde organisatie is een team van gezonde medewerkers. Wanneer je gezond en uitgerust aan het werk kunt gaan, ben je niet alleen gelukkiger maar bovendien productiever en creatiever.

Het is dan ook niet verbazingwekkend dat organisaties de vitaliteit van medewerkers hoog op de agenda zetten. Vitale medewerkers zitten goed in hun vel, presteren beter en zijn fysiek en mentaal veerkrachtiger. Toch kan goedbedoelde hulp van de werkgever voelen als bemoeienis. Hoe krijg je ook deze medewerkers mee en help je ze om gezond en fit aan het werk te kunnen blijven?

Vitaliteit onderzoeken

Vitaliteit in het medewerkersonderzoek
Het is mogelijk om tijdens een regulier medewerkersonderzoek vragen op te nemen over vitaliteit. U kunt hierbij denken aan het peilen van de behoefte aan hulp bij stoppen met roken, sporten onder werktijd of staande werkplekken. Ook specifieke vragen over de gezondheid en fitheid van de medewerkers kunnen gesteld worden. Zo kunt u in kaart brengen hoe het met de fitheid van uw medewerkers gesteld is en hoe zij hiermee geholpen zouden kunnen worden.

Vitaliteitsscan
Naast het klassiek medewerkersonderzoek is het mogelijk om een persoonlijke vitaliteitsscan voor medewerkers te maken. Met deze korte vragenlijst worden belangrijke vragen omtrent stress, slapen, eten, drinken en bewegen gesteld. Het doel is om bewust te worden op welke gebieden de medewerker goed bezig is, en waar nog ruimte voor verbetering is. De uitkomst van de vitaliteitsscan kan met onze vitaliteitscoach besproken worden in een persoonlijk gesprek.

Vitaliteit vergroten

Wilt u medewerkers ondersteunen in het maken van vitale keuzes? Dat kan via de workshop Vitaliteit: Gezond blijven werken.

Wim Ummels, Coach Vitaliteit

Wim Ummels | Coach Vitaliteit

Meer weten?

Ik vertel u graag meer over hoe wij medewerkers fitter, meer weerbaar en vitaal helpen blijven. U kunt altijd contact opnemen voor meer informatie, een brochure of een prijsopgave. 

Contact

Arie Pieter Veldhoen, Coach Werkgeluk