Is de werk-privé balans achterhaald?
Werk prive balans

Is de werk-privé balans achterhaald?

Het kan heerlijk zijn om tijdens een autorit, een wandeling of tijdens het strijken een podcast te luisteren. Mijn favoriet van dit moment is de podcast van Lennard en Cedric, oprichters van Keytoe. Met hun full service (marketing)bureau zijn zij een andere weg ingeslagen dan het gebaande pad. Managers zijn er niet, teams sturen zichzelf aan en collega’s bepalen samen de salarissen. Omdat andere bedrijven nieuwsgierig werden naar hun ervaringen en lessen, rijden Len en Ced (zoals zij zichzelf noemen) samen het land door en nemen tijdens deze autoritten hun podcast op. Dit levert korte (10-15 minuten) podcasts op, met inspirerende verhalen en ervaringen. Wars van ‘hoe het hoort’ kijken ze naar ‘hoe het kan’.

Integreerders vs. segmenteerders

Tijdens podcast #86 ‘Werk-privé balans, bestaat het?’ spreken Lennard en Cedric over twee typen collega’s: integreerders en segmenteerders. De segmenteerder houdt werk en privé gescheiden: hij neemt alleen bij hoge uitzondering een privételefoontje onder werktijd aan en opent in het weekend geen werkmail. De integreerder daarentegen heeft minder strakke grenzen als het op werk aankomt. Tijdens een middag op het terras neemt hij zonder problemen een telefoontje van een klant op. De ontspannen middag op het terras wordt daarna moeiteloos hervat.

Wat is de definitie van werk?

Lennard en Cedric vinden dat werk en privé geen strak gescheiden dingen zijn, maar vloeibaar in elkaar over kunnen gaan. Want als je werk kunt zien als een manier waarop je jouw talent benut en daarmee iets betekent voor anderen, kun je dan nog echt over werk spreken? De definitie van werk en privé is steeds minder scherp. Werktijden zijn al lang niet meer van 9 tot 17 uur, je hoeft zelfs vaak niet eens meer naar je werk toe om te kunnen werken. Toch moeten veel mensen wennen aan deze flexibele manier van werken. Waar men aanvankelijk bang was dat mensen met thuiswerken minder uren zouden werken, blijken we hier juist gestrest en opgebrand van te raken.

Het werkt (beide kanten op)

Werkwensen zijn blijkbaar nog niet helemaal goed op elkaar aangesloten. Hoewel het voor veel mensen bijvoorbeeld gebruikelijk is om bereikbaar te zijn voor collega’s tijdens vakantie, voelen veel mensen zich niet vrij om privézaken te regelen onder werktijd. Integreren van werk en privé mag dan het ideaal zijn, dat moet uiteraard beide kanten op werken. Toch een soort balans dus.

Wij geloven dat een goede verdeling van werken en leven begint met het bespreekbaar maken hiervan. Vraag eens aan je collega’s wat zij een prettige manier van werken vinden. Vinden jullie ’s avonds een mail versturen oké? Is het een bezwaar als een collega tijdens werktijd gaat sporten, en het werk ’s avonds inhaalt?

Dit artikel is geschreven door Hanneke Bakker

Wat zijn in jouw organisatie de gewoontes rondom het flexibel indelen van werk en privé? Hebben jullie het daar weleens over?

Neem contact met ons op of connect met mij.

linkedin