Werkgeluk

Wat is werkgeluk?

Werken is voor veel mensen een substantieel deel van hun leven. Toch is maar 13% van de wereldbevolking echt gelukkig op het werk. Succes leidt vanzelf tot geluk. Gek genoeg denken we dat, maar uit onderzoek blijkt het omgekeerde: geluk leidt tot 21% meer productie en 37% minder ziekteverzuim. Werkgeluk is precies dát wat medewerkers zoeken bij een organisatie.

Shawn Anchor van Harvard University geeft aan: 75% van het succes op het werk wordt bepaald door hoe positief je bent ingesteld. Hoe zorg je er als organisatie voor dat je een positieve omgeving creëert? De MonitorGroep doet veel onderzoek naar de effecten van geluk in organisaties. Een aantal factoren blijken van groot belang te zijn. Eén daarvan is dat medewerkers het werk kunnen doen waar ze het beste in zijn. Maar ook jezelf thuis voelen en coachend leiderschap horen bij de top 5.

Werkgeluk werkt!

Steeds meer organisaties ontdekken dat geluk leidt tot succes en niet andersom. Bij Hutten catering staat het geluk van de 1.600 medewerkers centraal. “In mijn bedrijf ben ik in 2006 begonnen met om geluk in te voeren. Oef, dat was een grote stap. In 2010 heb ik geluk opgenomen in onze functionerings- en beoordelingsgesprekken. Nu kunnen we niet meer zonder geluk: 25% minder ziekteverzuim, 10% groei per jaar.” – Bob Hutten

De MonitorGroep onderzoekt al 20 jaar het werkgeluk, de bevlogenheid, betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers in organisaties. In september 2018 hebben we samen met Gelukkigwerken een onderzoek uitgevoerd onder 550 werknemers in Nederland. Hierbij hebben we speciaal gekeken naar het verband tussen het verband tussen persoonlijkheidskenmerken, werkgeluk en levensgeluk.

Bekijk de resultaten van ons onderzoek.

Werkgeluk onderzoeken

In onze medewerkersonderzoeken besteden we veel aandacht aan geluk. Want als je gericht wilt werken aan het vergroten van het werkgeluk, beginnen we met het meten ervan. Wilt u een meting van het geluk in úw organisatie? Maak dan gebruik van ons medewerkersonderzoek of onze Q25:

Q25

Wilt u een efficiënte meting van het werkgeluk in úw organisatie? Hiervoor hebben we een sepciale vragenlijst ontwikkeld met 25 vragen over o.a. bevlogenheid, betrokkenheid en werkgeluk. U kunt deze vragenlijst ook als basis gebruiken voor een breder medewerkersonderzoek. U kunt het dan bijvoorbeeld uitbreiden met maatwerk vragen of een speciaal thema.

Persoonlijk geluksprofiel

Benieuwd wat jouw persoonlijke geluksremmers en geluksmakers zijn? Doe dan nu de test via de MonitorGroep. Neem contact op voor meer informatie.

Uitgebreid onderzoek naar werkgeluk?

Wilt u alle aspecten van werkgeluk onderzoeken in uw organisatie? Maak dan gebruik van ons speciale thema-onderzoek. We hebben een onderzoek ontwikkeld met 75 vragen over werkgeluk. Kies zelf de vragen die u het meest passend vindt voor uw organisatie. U krijgt inzicht in het werkgeluk per team en deelnemers krijgen een persoonlijk profiel. Na het onderzoek bieden we verschillende mogelijkheden om met werkgeluk aan de slag te gaan in uw organisatie.

Werkgeluk vergroten

Geluksprogramma
Hoe introduceer werkgeluk in de organisatie? Met onze ervaring helpen we u bij het in gang zetten van het proces. Met introductieworkshops, met het opstarten van een werkgroep, met praktische acties. Begint geluk ook in uw organisatie te landen? Dan kunt u gaan werken aan duurzaam werkgeluk. We helpen u graag bij het uitbouwen.

Workshops Werkgeluk

Persoonlijk werkgeluk
Wilt u beginnen met een kennismaking met werkgeluk? Schrijf u dan in voor onze workshop Werkgeluk. Dat kan met een team of individueel.

Teamgeluk
Vergroot met leuke positieve interventies de effectiviteit van uw team!

Werkdruk naar werkgeluk
Het traject ‘Van werkdruk naar werkgeluk’ is een combinatie van twee workshops:

  • Workshop 1: Nooit meer te druk
  • Workshop 2: Werkgeluk

 

Meer weten?

Ik vertel u graag meer over hoe wij organisaties gelukkiger maken. U kunt altijd contact opnemen voor meer informatie, een brochure of een prijsopgave. 

Contact

Arie Pieter Veldhoen | Coach Werkgeluk